Spre deosebire de celelalte cărți scrise de Veronica Roth, mi de pare că această carte pune accentul mai mult tipologiile de caracter. Numele personajelor mi se par greu de reținut prin urmare cumva am ajuns pe parcursul cărții sa asociez personajele cu niste trăsături de caracter. Bănuiesc că alegerea in privința numelor a fost bazată pe originea acestora. De asemenea locul de desfășurare al acțiunilor sa nu uitam că este în spațiu.

Să fiu sinceră, mi-a fost mai greu sa parcurg acest roman decât celalalta serie. Am adorat Experiment și Divergent! Am adorar sfârșitul și am adorat-o cu desăvârșire pe Tris.

Ca si o încheiere legata de cartea Pecetea Morții, eu cred că Veronica Roth a adus un suflu nou, și a creat niste caractere sau personaje cum vreți, cu adevărat noi și misterioase. 

Aștept cu nerăbdare următorul volum.

Puteți găsi cartea la reducere aici: 

http://www.libris.ro/pecetea-mortii-veronica-roth-LED978-606-793-083-2–p1160691.html?gclid=Cj0KEQjwo-XIBRCOycL7hsuI_NoBEiQAuS6HtPGBi3Ris-Q8MCvGYEsNTR71vrq-iLJswhGOD_rkvwEaAtES8P8HAQ


Pecetea mortii, Veronica Roth infatiseaza cu maiestrie puterea prieteniei si a dragostei intr-o galaxie plina de haruri neprevazute.


    Pe o planeta stapanita de violenta si razbunare, intr-o galaxie unde unii sunt favorizati de soarta, toata lumea poseda un har, o putere unica menita sa dea forma viitorului. In vreme ce majoritatea are de castigat de pe urma acestui har, unii nu au aceeasi soarta, abilitatile lor facandu-i vulnerabili in fata controlului celorlalti. Isi vor putea acestia recapata darurile, soarta si vietile? Vor fi ei capabili sa intoarca balanta de putere in aceasta lume?

     Fragment din roman:

 

    “Mi-am petrecut toata noaptea treaza, ingrozindu-ma de ce putea sa faca in legatura cu atacul.

    Raspunsul a venit a doua zi dimineata, cand vocea lui calma, sigura pe sine, s-a auzit din ecranul de pe peretele indepartat. M-am dat jos din pat si am traversat incaperea pentru a putea sa dau drumul la video. Fratele meu umplea ecranul, palid si scheletic. Armura lui capta lumina, aruncand o stralucire sinistra pe chipul lui.

    – Ieri, am trecut printr-o… intrerupere…

    Buzele i s-au arcuit, ca si cum credea ca e amuzant. Avea noima – Ryzek stia ca nu trebuia sa-si arate frica, ci sa minimalizeze pe cat posibil actiunile renegatilor.

    – Desi copilareasca, autorii acestei ispravi au compromis securitatea navei, oprindu-i zborul, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie descoperiti si nimiciti.

    Tonul lui devenise sinistru.

    – Oameni de orice varsta, a continuat el, vor fi selectati la intamplare din baza de date a navei si vor fi adusi pentru a li se pune intrebari, incepand de azi. Va exista o ora de stingere valabila pe tot cuprinsul navei, de la cea de-a douazecea ora la cea de-a sasea, impusa tuturor ocupantilor navei, cu exceptia celor esentiali pentru functionarea ei, pana cand vom fi eradicat aceasta problema. Sejurul va fi, de asemenea, amanat pana ce vom lua masurile necesare pentru siguranta navei.

    – Sa li se puna intrebari, a comentat Akos din spatele meu. E un nume de cod pentru „interogatoriu care implica tortura”?

    Am incuviintat din cap.

    – Daca stiti ceva despre identitatea indivizilor implicati in aceasta farsa, este in interesul vostru sa vorbiti, a zis Ryzek. Cei care vor fi descoperiti ca ascund informatii sau mint in timpul anchetei vor fi, de asemenea, pedepsiti, pentru binele poporului shotet. Fiti incredintati ca siguranta navei de sejur si a oamenilor din ea este cea mai mare preocupare a mea.”

Advertisements